ua en ru

Проблему з теплопостачанням у Смілі вирішено

Проблему з теплопостачанням у Смілі вирішено Фото: місто Сміла (http://www.smela-city.org.ua)

Ситуація була критичною, місцеве самоврядування усунулось

Проблему з теплопостачанням у місті Сміла Черкаської області вирішено. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у своєму Facebook.

"Місто Сміла з теплом! У двох котельнях, що забезпечують теплом 16 житлових будинків, відновлено газопостачання. Ситуація була критичною, місцеве самоврядування усунулось", - написав він.

При цьому міністр розповів, що сьогодні на засіданні штабу ДСНС дав доручення взяти ситуацію під особистий контроль заступнику міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуарду Кругляку, профільному заступнику Черкаської ОДА та керівнику управління ДСНС в області.

"Станом на 18:30 (12 січня 2018 року- ред.) питання теплопостачання та функціонування систем життєзабезпечення міста вирішено", - запевнив Зубко.

Місто Сміла з теплом! В двох котельнях, що забезпечують теплом 16 житлових будинків, відновлено газопостачання. Ситуац...

Опубліковано Геннадієм Зубком 12 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Сміла Черкаської області через мільйонні борги облгазу від фірми-посередника без тепла може залишитися близько 70 тисяч місцевих жителів. Зокрема зазначалося, що на початку грудня 2017 року правоохоронці встановили осіб, які організували схему по заволодінню коштів, одержаних від споживачів за надані послуги з теплопостачання.

"Вказані кошти призначалися для розрахунків із національною акціонерною компанією. Злочинні дії фігурантів справи стали наслідком незабезпечення теплом жителів м. Сміла та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень. Один із фігурантів справи, обіймаючи посаду керівника держпідприємства, разом із керівником підконтрольної комерційної структури у сфері теплопостачання розробили злочинну схему. Шляхом внесення недостовірних даних до квитанцій низки споживачів м. Сміла заволоділи десятками мільйонів гривень", - йшлося в повідомленні.