ua en ru

Заклики Туки не проводити вибори в Луганській обл. суперечать Конституції, - "Український вибір"

Заяви голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки про те, що в Луганській області не потрібно проводити вибори, суперечать Конституції України, яка гарантує кожному право обирати і бути обраним. Про це йдеться в повідомленні виконкому громадського руху "Український вибір".

В русі підкреслили, що такі ініціативи продиктовані виключно особистими корисливими мотивами, прагненням посилити і закріпити свою владу. "Існує побоювання, що саме такою логікою будуть керуватися префекти, які здійснюють свої повноваження в рамках нової Конституції, прагнучи до руйнування демократичних інститутів і узурпації влади в регіонах", - відзначили в "Українському виборі".

В організації додали, що такі дії означають перетворення України з унітарної держави не в децентралізовану, а в колоніальну.

Громадський рух "Український вибір" заявляє про неприпустимість обмеження прав жителів Донецької і Луганської областей, які проживають на території, контрольованій державою Україна.

"Ми вимагаємо від влади України дати офіційну оцінку закликам Туки не проводити вибори, що свідчить про обмеження конституційних прав українських громадян. Впевнені, що тільки гарантії дотримання всіх без винятку прав громадян України, незалежно від місця їх проживання, є обов'язковою умовою мирного врегулювання конфлікту на Сході України", - підкреслили у русі.