ua en ru

Визнання Росією "виборів" в ДНР і ЛНР йде врозріз із заявами Путіна, - глава МЗС Фінляндії

Визнання Росією "виборів" в ДНР і ЛНР йде врозріз із заявами Путіна, - глава МЗС Фінляндії
Глава Міністерства закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя вважає, що визнання Росією так званих "виборів", що відбулися в ДНР і ЛНР 2 листопада, суперечить заявам Президента Росії Володимира Путіна.

Глава Міністерства закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя вважає, що визнання Росією так званих "виборів", що відбулися в ДНР і ЛНР 2 листопада, суперечить заявам Президента Росії Володимира Путіна. Про це Туоміоя написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Сепаратистські вибори в "народних республіках" - це настільки абсурдне видовище, що навіть Росія повинна зрозуміти, що не варто їх визнавати. Це також суперечить заяві Путіна про те, що Росія проти створення будь-яких заморожених конфліктів в Україні. Влада України вже погодилися надати східним регіонам широке самоврядування, але це може бути досягнуто тільки шляхом дотримання законодавства України", - зазначив Туоміоя.

За його словами, тиждень тому Україна обрала нову Верховну Раду, що було абсолютно законно, отримало міжнародне визнання, в тому числі і з боку Росії. Крайні ж українські націоналісти, за словами Туоміоя, всупереч похмурим прогнозам Росії, не отримали підтримки в українського народу, а радикали отримали меншу підтримку, ніж очікувалося.

При цьому Туоміоя висловив жаль, що в виборах Ради не взяв участь Крим, а також брав участь не весь Донбас. "Вибори, таким чином, ще не вирішили всіх проблем українців, але обрані нардепи готові відбудовувати зруйновану економіку України, здійснювати необхідні реформи, домагатися верховенства права, викорінювати корупцію", - зазначає глава МЗС Фінляндії.

Нагадаємо, 2 листопада в самопроголошених ЛНР і ДНР пройшли "вибори" лідерів. Міжнародне співтовариство засудило проведення незаконного голосування. Однак Росія заявила, що поважає "вибори" в "народних республіках" на Донбасі і вважає їх такими, що відбулися.