ua en ru

Визнання "документів" ДНР/ЛНР створює підгрунтя для "націоналізації" українських підприємств, - Геращенко

Визнання "документів" ДНР/ЛНР створює підгрунтя для "націоналізації" українських підприємств, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Визнання "документів" ДНР/ЛНР може негативно вплинути і на звільнення заручників

Визнання Російською Федерацією "документів" так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) створює підгрунтя для "націоналізації" українських підприємств. Про це повідомляє віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

Як повідомила Геращенко, у рамках засідання контактної групи у Мінську сьогодні, 1 березня 2017 року, українська сторона гостро підняла питання невідповідності мінським угодам указу президента РФ Володимира Путіна про визнання "документів" ДНР/ЛНР.

"Я звернула увагу ОБСЄ, що це може вплинути і на звільнення заручників (є великий ризик, що деяких заручників можуть оголосити "громадянами ОРДЛО") і створює підгрунтя для націоналізації українських підприємств. Представники ОРДЛО заявили, що на українські підприємства на окупованих територіях введена "тимчасова адміністрація" (так сором'язливо вони називають націоналізацію украінськоі власності)", - написала вона.

Найважливіше з роботи гуманітарноі групи ( де також працює В. Медведчук і представники СБУ) сьогодні: сподіваюся, цього ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 1 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже 200 осіб зі списку на обмін від бойовиків не бажають повертатися до ДНР/ЛНР.