ua en ru

Приватизація "Центренерго" зацікавила французів і американців, - Яресько

Приватизація "Центренерго" зацікавила французів і американців, - Яресько Фото: Наталія Яресько

В кінці 2014 року була зупинена продаж 5% "Центренерго"

Приватизація держпакету публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Центренерго" зацікавила американських і французьких інвесторів. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Приватизацією "Центренерго" цікавляться і французи, і американці, і інші. Щодо цього об'єкту вже є конкуренція трьох або чотирьох сторін. Аналогічно і щодо інших об'єктів, ми цілеспрямовано визначаємо ті, на які буде попит і конкуренція", - розповіла Яресько.

За словами міністра, в кінці минулого року, 23 грудня, була зупинена продаж 5% "Центренерго", яку у Кабміні вважають "дуже сумнівним" приватизаційним процесом.

"Ми це зупинили і сказали, що будемо продавати, але пізніше, не на католицький Святвечір. І не 5%, а весь пакет", - заявила вона.

Глава Мінфіну підкреслила, що в бюджеті закладені надходження від приватизації в нинішньому році не менш" 17 млрд, і ця сума не є максимумом.

"Зараз ми вирішуємо, які об'єкти доцільно приватизувати в цьому році, але це не означає, що за всі приватизовані в 2015 р. ми повинні отримати 17 млрд. Ця цифра - тільки мета для Фонду державного майна. Більше того, коли її тільки записали в бюджет, всі обурювалися, що вона дуже висока", - розповіла вона.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України затвердив перелік державних підприємств, які в 2015 р. підлягають приватизації.