ua en ru

ПриватБанк виплатить 1,6 млрд гривень кримським вкладникам

ПриватБанк виплатить 1,6 млрд гривень кримським вкладникам Фото: вкладники Криму отримають 1,6 млрд гривень своїх вкладів в "ПриватБанку" (колаж РБК-Україна)

Вклади банк відшкодує добровільно у відповідності з рішеннями судів

"ПриватБанк" у відповідності з рішеннями судів виплатить своїм кримським вкладникам близько 1,6 млрд гривень. Про це в інтерв'ю порталу "Мінфін" повідомила в. о. голови банку Галина Пахачук.

За її словами, колишні господарі банку продали активи і пасиви фінустанови комерційній структурі, яка і займається стягненням внесків у судовому порядку

"Банк продав активи і пасиви комерційній структурі, яка і веде цей позов. По своїй суті — це приватна претензія. Що не зовсім фарбує банк і тих, хто раніше вже приймав рішення - продати депозити фізосіб без згоди самих вкладників", - розповіла Пахачук.

Вона зазначила, що зазначені вклади - це вклади тих громадян, які підтвердили свою економічну зв'язок з Україною. При цьому, глава "Приватбанку" зазначила, що банк повертає подібні вклади і без участі виконавчих органів.

Пахачук розповіла, що зараз колишні співробітники українських правоохоронних органів створили на території Криму приватні юридичні контори, які займаються за винагороду стягненням внесків з українських банків.

"Відзначу, що зараз багато колишні прокурори і судді створили адвокатські контори, які за гроші вирішують проблеми з поверненням таких вкладів. Але ми і так ці вклади повертаємо за рішенням судів. Найближчим часом ми повернемо близько 1,6 млрд гривень з кримським вкладами на підставі рішень судів, які вступили в законну силу, добровільно без виконавчої служби", - зазначила Пахачук.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пообіцяв не застосовувати право вето і підписати закон про гарантування вкладів клієнтів ПАТ "ПриватБанк".