ua en ru

"ПриватБанк" просить кредиторів про реструктуризацію

"ПриватБанк" просить кредиторів про реструктуризацію Фото: "ПриватБанк" звернуся до своїх кредиторів за відсрочкою

У разі згоди банк виплатить власникам єврооблігацій комісію і підніме процентну ставку

"ПриватБанк" просить власників двох випусків його єврооблігацій (кредиторів) продовжити термін виплати за облігаціями. У разі згоди кредиторів, банк отримає можливість підвищити свою капіталізацію. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

Як йдеться у повідомленні, банк направив меморандум на отримання згоди власникам єврооблігацій з погашенням восени 2015 р. і 2016 р. про зміну умов двох випусків облігацій.

Зокрема, пропонується продовжити термін по єврооблігаціям на суму 200 млн дол. з погашенням восени 2015 р. (емітент - Великобританії шеф-кредитний фінансів ПЛК) до 2018 р. Що стосується терміну по єврооблігаціям на суму 150 млн дол. з погашенням у 2016 р. (емітент - промисловий стандарт банк ПЛС"), то його в меморандумі пропонується продовжити до 2021 р.

У разі згоди кредиторів, "ПриватБанк" підніме відсоткову ставку за єврооблігаціями (за погодженням дії з власниками цінних паперів). Крім того, погодився банк запропонує виплату комісії - по 20 дол. за кожну 1 тис. дол. єврооблігацій.

За даними прес-служби, продовження термінів погашення єврооблігацій "ПриватБанку" знадобилася з-за економічної ситуації в країні, вимог НБУ до банків вжити заходів для підвищення своєї капіталізації, а також необхідності знизити тиск на валютний ринок країни.

Нагадаємо, раніше "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) запропонував держителям своїх облігацій на 600 млн дол. з погашенням в 2018 р. продовжити термін 7 років.