ua en ru

ПриватБанк показав близько 10 млрд гривень заборгованості пов'язаних компаній екс-власників

ПриватБанк показав близько 10 млрд гривень заборгованості пов'язаних компаній екс-власників Фото: ПриватБанк

За оцінками НБУ заборгованість в рази більша

Заборгованість за кредитами пов'язаних з екс-власниками компаній перед ПриватБанком, яка відображена у фінзвітності, становить 9,98 млрд гривень. Про це свідчать дані фінансового та аудиторського звіту банку за 2016 рік, оприлюдненого на сайті фінустанови.

Таким чином, зазначена заборгованість станом на 19 грудня 2016 року, коли Приват був націоналізований, склала 5,6% всіх корпоративних кредитів.

Відповідно до річного звіту банку основні суми кредитів були видані компаніям тих галузей промисловості, які входили в коло інтересів колишніх власників банку Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського. Зокрема, на торгівлю нафтопродуктами було видано 93,2 млрд гривень, виробництво і торгівлю феросплавами 29,7 млрд гривень, комерційну діяльність, фінансові операції, торгівлю цінними паперами 22,01 млрд гривень, агросектор 18,5 млрд гривень, промислове виробництво і хімпром 4,6 млрд гривень, авіаперевезення 4,5 млрд гривень.

Нагадаємо, за даними Національного банку України 2016 рік ПриватБанк закінчив із збитком 135,31 млрд гривень, що становить 80% від загального збитку, отриманого українськими банками в минулому році.