ua en ru

ПриватБанк планує знизити ставки за депозитами

ПриватБанк планує знизити ставки за депозитами Фото: ПриватБанк планує знизити ставки

Крім того, банк планує знизити ставки за кредитами

Державний ПриватБанк має намір знизити ставки за депозитами і кредитами. Про це на брифінгу в Дніпрі заявив голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак.

"Жодних комісій додаткових вводиться не буде, це сто відсотків. Що стосується процентних ставок - я б хотів їх знизити, щоб зменшити видаткову частину банку, оскільки ми маємо сьогодні ставки вище ринку. Але ці ставки, які Приват тримав останнім часом, були пов'язані з проблемами ліквідності банку. Сьогодні немає жодних проблем з ліквідністю банку. Банк забезпечений ресурсами в такому обсязі, що йому може позаздрити будь-який банк", - заявив Шлапак.

Він додав, що до Нового року в капітал банку увійде 43 млрд гривень (від реалізації облігацій Мінфіну), а загальний обсяг запланованої докапіталізації становить 116 млрд гривень.

"Ми проведемо ще додатковий аудит того, що відбувається в банку. У разі необхідності внесення додаткових коштів - уряд це обов'язково зробить. Коли ми будемо забезпечені ресурсом - ми повернемося до питання зниження ставок за депозитами і кредитами", - повідомив Шлапак.

Нагадаємо, раніше Шлапак заявив, що всі обмеження в роботі ПриватБанку зняті.