ua en ru

ПриватБанк обмежив продаж валюти у онлайн-сервісі "Приват 24"

ПриватБанк обмежив продаж валюти у онлайн-сервісі "Приват 24" Фото: "ПриватБанк" (УНІАН)

Продати валюту в дистанційних каналах банку можна буде у робочі дні з 10:00 до 16:00 за поточним курсом

Державний ПАТ "ПриватБанк" з сьогоднішнього дня, 1 вересня, обмежив продаж іноземної валюти у онлайн-сервісі "Приват24". Про це говориться в повідомленні прес-служби банку.

"З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства діяльності банку в частині забезпечення проведення банківських операцій і згідно з вимогами законодавства України здійснювати безготівкові валютно-обмінні операції фізичні особи можуть виключно через Міжбанківський валютний ринок (МВРУ)",- йдеться в повідомленні.

Зазначено, що регламент проведення таких операцій в онлайн-банку "Приват24" приводиться у відповідність з постановою НБУ № 281 від 10.08.2005 із змінами і доповненнями "Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою".

"Як відомо, будь-які безготівкові валютообмінні операції в Україні проводяться лише на міжбанківському валютному ринку. Графік роботи якого - робочі дні в робочий час. І банки можуть проводити валютні операції в період його роботи", - коментує рішення керівник мережі регіональних прес-офісів "Приватбанку" Інна Музичук телеканалу "112 Україна".

Як повідомили в банку, згідно з приведеною у відповідність з вимогами законодавства технологією продати валюту в дистанційних каналах банку можна буде у робочі дні з 10:00 до 16:00 за поточним курсом на момент проведення операції.

Крім того, сьогодні "ПриватБанк" розробляє новий функціонал сервісу онлайн-покупки валюти, у зв'язку з чим тимчасово прийом заявок на цей вид операцій буде припинений.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що гдержавний ПАТ "ПриватБанк" підписав договір з Державною Системою електронних торгів арештованим майном на продаж своїх активів.