ua en ru

Присяжнюк: За 10 років аграрії можуть залучити до 30 млрд дол. інвестицій

Інвестиційна привабливість вітчизняного аграрного сектора економіки постійно зростає. Так, минулого року обсяги прямих іноземних інвестицій у сільське господарство зросли на 6,4% порівняно з 2011 р. Така тенденція зберігається, адже цьому значно сприяє державна політика. Прогнозується, що в наступні 5-10 років українські аграрії можуть залучити 20-30 млрд дол. інвестицій. Про це сьогодні на брифінгу в ході засідання уряду повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Сьогодні прем'єр-міністр України вже підводив підсумки бізнес-форуму «Україна і Партнери», що пройшов минулого тижня в Києві. І я акцентую увагу на дискусії «Інвестиції в аграрний сектор України», яка відбулася в його рамках. Так, саме аграрна панель відзначилася як одне з найбільш відвідуваних заходів - у ній взяли участь більше 500 осіб. Це були делегати від дипломатичних представництв найбільших країн-партнерів України в сільськогосподарській галузі, міжнародних організацій, провідних іноземних інвестиційних компаній, великого аграрного бізнесу», - сказав міністр.

Микола Присяжнюк підкреслив, що всі учасники відзначили високий рівень інвестиційної привабливості аграрного сектора. За його словами, про це свідчать і економічні показники. Так, у 2012 р. обсяги прямих іноземних інвестицій у сільськогосподарське виробництво зросли на 6,4% у порівнянні з попереднім роком.

Крім того, глава відомства додав, що в минулому в сільському господарстві України освоєно 16 млрд грн капітальних інвестицій, що на 11% більше, ніж у 2011 р. «Такі позитивні тенденції зумовлені і діями держави. Так, уряд України сьогодні вживає заходів для того, щоб умови аграрного бізнесу були зрозумілими, прозорими і прогнозованими. Тому іноземні інвестори проявляють все більший інтерес до аграрного сектору. Зокрема, аналітики прогнозують, що українські агропромислові компанії в наступні 5-10 років можуть залучити 20-30 млрд дол.», - зазначив Присяжнюк.