ua en ru

Присяжнюк буде наполягати на збереженні пільг для аграрного сектора

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк вважає, що збереження єдиного сільськогосподарського податку та акумулювання ПДВ - це ті можливості бюджету, які необхідно зберегти, щоб агаровий сектор України продовжував розвиватися. Тому він буде наполягати на тому, щоб дві ці пільги залишилися в агарному секторі. Про це Присяжнюк заявив журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів України, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на запитання журналіста про те, чи планується відміна єдиного сільськогосподарського податку, та як його відміна позначиться на роботі агропромислового комплексу України, Присяжнюк відповів: "Я вважаю, що це питання має бути зваженим. Сьогодні ми бачимо, що бюджет обмежений у можливостях фінансування підтримки агросектору. Та єдиний податок і збереження акумулювання ПДВ - це, напевно, ті дві можливості бюджету, які необхідно зберегти, щоб аграрний сектор динамічно розвивався".

Він зазначив, що в 2012 р. агросектор, незважаючи на єдиний податок, вніс до бюджету 42 млрд грн.

"Але щоб не призупинити динаміку і залучення інвестицій... продовжити модернізацію аграрного сектора, в тому числі і харчової і переробної промисловості, ми будемо просити, щоб дві ці пільги залишилися в агарному секторі", - заявив Присяжнюк.

Читайте також: Рівень рентабельності сільського господарства України в 2012 р. склав 18%, - Мінагрополітики