ua en ru

Приєднання Криму до Росії - питання вирішене, - уповноважений уряду ФРН з відносин з РФ

Уповноважений уряду ФРН з відносин з Росією Гернот Ерлер вважає, що приєднання Криму до складу Росії більше не можна запобігти.

Уповноважений уряду ФРН з відносин з Росією Гернот Ерлер вважає, що приєднання Криму до складу Росії більше не можна запобігти.

"Це питання російська влада давно вирішила", - сказав він в інтерв'ю німецькому тижневику Das Parlament, передає Deutsche Welle.

Більш того, координатор німецько-російського співробітництва в МЗС ФРН припускає можливість того, що Росія може слідом за Кримом приєднати інші регіони України. Влада в Москві не може перешкодити прозахідному курсу нового українського керівництва, тому російський Президент Володимир Путін може ввести в дію план "Б" і ввести до складу Євразійського союзу хоча б частину України, вважає Ерлер.

"Тому можна припустити, що Крим - це тільки початок", - цитує слова німецького політика Reuters.

Одночасно Ерлер зазначив, що Москва не зацікавлена в стабілізації ситуації в Україні.

"Сьогоднішній російський уряд ні в якому разі не хоче допустити успіху нової влади в Києві", - підкреслив він. За цією позицією, за його словами, криється страх того, що подібне може відбутися і в Росії.

За словами Ерлера, можливі спекуляції в Росії про те, що країни ЄС не можуть домовитися про більш жорсткі санкції, наївні.

"Якщо Росія продовжить свій курс, то послідує відповідь", - цитує слова німецького політика агентство DPA.