ua en ru

Пріоритетом України під час головування в ОЧЕС буде створення Чорноморської окружної автомагістралі, - Гончарук

Пріоритетом України під час головування в Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) буде створення Чорноморської окружної автомагістралі. Про це заявив радник Президента України, керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук під час зустрічі з генеральним секретарем постійного міжнародного секретаріату ОЧЕС Віктором Цвіркуном, передає прес-служба Президента.

Сторони обговорили поточний стан і перспективи співробітництва в рамках ОЧЕС, питання підготовки та основні завдання на період головування України в цій організації протягом січня-червня 2013 року.

Радник Президента окреслив основні пріоритети України в ОЧЕС у сферах транспорту, економіки, охорони навколишнього середовища, культурно-гуманітарного співробітництва, а також низку регіональних ініціатив, зокрема щодо створення Чорноморської окружної автомагістралі та морських магістралей, укладення багатосторонньої угоди про інтермодальні перевезення, впровадження проекту прямого вантажного поромно-залізничного сполучення між Україною та Туреччиною.

Читайте також: Україна з 1 січня 2013 р. починає головування в ОЧЕС