ua en ru

Застосування індикативної заробітної плати допоможе в 2 рази зменшити відрахування до страхових фондів, - експерт.

Застосування індикативної заробітної плати допоможе в 2 рази зменшити відрахування до Фонду по тимчасовій втраті працездатності, Фонду страхування від нещасних випадків і страховий Фонд на випадок безробіття. Крім того, прибутковий податок з індикативної зарплати дозволить укріпити фінансову базу місцевих бюджетів. Таку думку висловив директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький, коментуючи законопроект про введення індикативної зарплати, розміщений на офіційних сайтах ради підприємців при Кабміні і Держпідприємництва, пише «Дзеркало тижня».

«Переконаний, вже через півроку всі побачили б: це - реальний шлях до ліквідації дефіциту Пенсійного фонду», - підкреслив він.

Нагадаємо, що згідно законопроекту, середня індикативна заробітна плата визначається як мінімальна заробітна плата, збільшена на відповідний коефіцієнт: 5 - для перших керівників, 3 - для головних бухгалтерів і 2 - для працівників.

За його словами, перш за все, необхідно визначитися з «вартістю» тієї або іншої професії для кожного регіону шляхом проведення спеціальних досліджень.

«Зрозуміло, що ми не зможемо відразу охопити всі сфери. Нам потрібно задіювати основну масу, а це, на жаль, середній і малий бізнес. Говорю «на жаль», тому що саме на їх плечі впаде основне навантаження. Так, бізнес завиє. Але я переконаний: 80% бізнесу виживе. Більш того, при правильному підході незабаром відчує вигоду і легкість від роботи за правилами, без ведення «кешевих» кас», - відзначив він.