ua en ru

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні

Цього літа компанія GfK Ukraine оприлюднила дослідження, з якого ми дізналися, що в кінці 2013 року 50% українців заходили в мережу, як мінімум, раз на місяць. Це половина всього населення країни, яке, як і користувачі всього світу все частіше ходить в мережу за допомогою мобільних пристроїв. Якщо два роки тому лише 7% наших громадян користувалися інтернетом зі смартфона, то в даний час цей показник досяг позначки в 24% і продовжує зростати.

Розробники мобільних додатків для різних платформ створюють всілякі сервіси, щоб задовольнити потреби аудиторії мобільних користувачів. Кількість додатків зашкалює, але по-справжньому корисних і потрібних небагато. Напевно, у кожного є знайомий, який закачує все підряд, тестує, такий собі мобільний новатор. Але, як правило, середньостатистичний громадянин зі смартфоном ставить собі на «борт» до десяти додатків полегшують йому рішення повсякденних завдань та забезпечують звичні функції для роботи або відпочинку в інтернеті. Саме на такого користувача, по всій видимості, розраховували розробники новинного агрегатора Anews, створюючи свій додаток.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні

Читання новин в інтернеті входить в трійку основних онлайн-активності користувачів по всьому світу. Змагається з ним тільки відвідування соціальних мереж і пошук. Незважаючи на те, що багато дізнаються сьогодні новини з Facebook, Twitter та інших соціальних медіа, як і раніше, новинні сайти, блоги, контент-проекти збирають значні обсяги інтернет-трафіку і мають велику аудиторію.

Anews дозволяє зібрати всі ці інформаційні джерела в одному інтерфейсі програми, зручно структурувати і читати. Це мобільний додаток є новинним агрегатором і, мабуть, першим такого роду додатком, максимально адаптованим для українського користувача. Під адаптацією ми маємо на увазі, перш за все, список українських джерел, який в категорії UA досить значний і постійно поповнюється.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
«Ми запустили додаток в Україні в травні цього року, і весь цей час активно підключаємо українські сайти і блоги. Ця робота не має граничних строків, якогось дедлайну, так як ми будемо постійно включати нові україно - і російськомовні ресурси, які можуть бути цікаві нашим користувачам», розповіла керівник проекту Anews в Україні Тетяна Князєва.
Додаток Anews реалізовано відразу на всіх платформах - iOS, Android і Windows Phone. Всі версії ідентичні, є відмінності тільки в управлінні. Крім того, сервіс має веб версію, для тих, хто ще пам'ятає славний добрий, але пріснопам'ятний Google Reader. Програма повноцінно працює і на планшетних комп'ютерах. На всіх платформах є синхронізація, що дозволяє спокійно зробити додаток основним для отримання новин протягом дня.

Платформа: Android, iOS, Windows Phone
Російськомовний інтерфейс: Є
Адаптація для України: Є
Вимоги: Android 2.3 і вище, iOS 7.0 і вище, Windows Phone 8 і вище
Категорія: Новини та журнали, Новини

Вхід в додаток здійснюється через дані облікового запису Anews, також підтримується авторизація за допомогою Google, Facebook, Vkontakte, Twitter та інших глобальних сервісів.

Інтерфейс програми досить простий і компактний. Є система підказок, яка за кілька кроків пояснить принцип управління додатком. Втім, більшості користувачів вона навряд чи знадобиться, оскільки все дуже інтуїтивно і очевидно: ось тобі список країн, звідки можна брати джерела, ось категорії, от додати і читати.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
Основний принцип роботи програми типовий для будь-якого агрегатора - це можливість «заточити» новинний потік під конкретного користувача. Ви можете створити власну стрічку новин, за обраними темами і з необхідними вам джерелами.

Усього пропонується більше 20 категорій: "Новини", "Бізнес", "Технології", "Спорт", "Авто", "Блоги", "Розваги", "Для жінок", "Для чоловіків", "Здоров'я", "Дизайн та Фото", "Ігри", "Інтернет-бізнес", "Подорожі", "Гастрономія", "Наука і освіта", "Кіно і музика" і "Регіональні сайти" та інші.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
У кожної категорії можна вибрати провідні українські сайти в цій тематиці. У додатку встановлені всі топові сайти і безліч джерел, з якими ви можете ознайомитися вперше. Своєрідна картинка медіаринку в уанеті. Джерела підключаються і відключаються для вашої стрічки одним кліком.

Якщо вам недостатньо українських новин, можна одним кліком перейти в меню американських, російських, шведських і французьких джерел. В категорії «Соціальні мережі» є можливість підключитися до своєї стрічці оновлень Facebook, Vkontakte, Twitter.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
Користувач не обмежений встановленими сайтами. Великий плюс в карму розробникам за можливість підключати RSS-стрічки. З цією функцією додаток може стати великою підмогою для кожного, хто працює у вузьких темах або галузях, де теж є сайти.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
Порадувала функція попереднього перегляду стрічки новин, чого не вистачає деяким подібним програмам. Щоб ознайомитись із вмістом джерела, не обов'язково на нього підписуватися. З прикріпленою до новини мініатюрі з заголовком відразу видно, про що вона.

Крім основної функції систематизації і читання новин, Anews можна залишати коментарі до публікацій і відзначати важливі посади. Також на сторінці текст новости є можливість поділитися нею в соціальних мережах.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
Ще однією приємною можливістю є використання автоматичного збереження закладок в Poket. Цей сервіс дозволяє зберегти публікацію для прочитання пізніше, в більш зручний час. Погодьтеся, часто ми не в змозі прочитати все найцікавіше, що трапляється нам у Мережі, особливо в робочий час. Але при належній самоорганізації, можна виділяти собі час для читання цікавих публікацій, наприклад, повертаючись з роботи на транспорті.

Додаток Anews – всі новини і блоги на вашому смартфоні
Власне, за великим рахунком, це і є глобальне завдання будь-якого мобільного додатка - оптимізувати час і ресурси для вирішення серйозних завдань і розваг. Anews в зв'язці з Poket оптимально вирішує проблему інформаційного потоку. Тепер ви і тільки ви вирішуєте, що, коли і де вам читати.

Резюмуючи, відзначимо той факт, що межі досконалості, звичайно, немає. Деякі недоліки інтерфейсу присутні, але цілком компенсуються функціональними можливостями програми. По всій видимості, домігшись твердої четвірки за інтерфейс і юзабіліті, творці додатка полегшено зітхнули і вирішили зосередитися на зручність і функціях. Частина з них, наприклад, підтримка RSS-стрічок, з'явилася нещодавно, у новому релізі Anews.

Компанія підвищує не тільки кількість джерел, але і його функціонал, що не може не радувати. Образно кажучи, додаток є новинним комбайном, який перемелює новини на тих інформаційних полях, куди ви направите його, і справляється з цим завданням гідно.

Anews. Завантажити з App Store (free)

Anews. Завантажити з Google Play (free)

Anews. Веб-версія