ua en ru

Поліція виявила вибухівку "мати сатани" в ході спецоперації у передмісті Парижа

Поліція виявила вибухівку "мати сатани" в ході спецоперації у передмісті Парижа

У справі затримано двох осіб

У передмісті Парижа у Франції поліція проводить антитерористичну операцію після виявлення вибухівки "мати сатани" в одному з будинків. Про це повідомляє портал France Info.

Зазначено, що у справі затримано двох осіб. Слідство веде антитерористичний підрозділ прокуратури.

Відзначається, що в ході обшуку в порожній квартирі в комуні Вільжуїф на південь від столиці поліцейські виявили вибухівку і компоненти для її виготовлення. При цьому за інформацією телеканалу BFMTV, там же зберігалися газові балони, пляшки з ацетоном і інші речовини, електричні дроти.

Крім того, в квартирі знайшли "документи на арабській мові релігійного змісту".

Згідно з повідомленням, вибухівка "мати сатани" на основі тріпероксіда ацетону відрізняється легкістю виготовлення, але є вкрай нестабільною. В останні роки терористи кілька разів використовували її для організації вибухів в країнах Західної Європи.

Нагадаємо, підозрюваним у скоєнні теракту біля Парижа є 26-річний виходець з Алжиру. 9 серпня 2017 року, місцева поліція повідомила, що автомобіль врізався в натовп французьких військовослужбовців в одному з передмість Парижа, Леваллуа-Перре. Очевидці події повідомили про постраждалих: поранено 6 осіб, з них двоє тяжкопоранених.