ua en ru

У Придністров'ї почалася "мобілізація"

У Придністров'ї почалася "мобілізація" Фото: Євген Шевчук

Глава Придністров'я підписав відповідні укази

"Президент" невизнаної Придністровської молдавської республіки (ПМР) Євгеній Шевчук підписав указ "Про призов на військову службу в 2015 році громадян, які не перебувають в запасі". Текст указу розміщений на сайті Шевчука.

"Закликати на військову службу в Збройні сили, прикордонні і внутрішні війська громадян чоловічої статі у віці від 18 до 27 років, які перебувають або зобов'язані перебувати на військовому обліку і не перебувають в запасі, які втратили право на відстрочку від призову на військову службу, а також які підлягають призову на військову службу і залучених (залучаються до відповідальності за порушення правил військового обліку. Заклик здійснювати протягом 2015 календарного року", - йдеться в тексті указу.

Також Шевчук підписав указ "Про призов на військову службу в 2015 році громадян, зарахованих у запас з присвоєнням військового звання офіцера".

Так, згідно з указом, на військову службу призиваються громадяни чоловічої статі у віці до 30 років включно, які закінчили державні організації вищої професійної освіти і зараховані в запас з присвоєнням військового звання офіцера.

"Призов на військову службу громадян, зазначених у пункті 1 цього Указу, здійснювати протягом 2015 календарного року по мірі необхідності комплектування офіцерами військових частин і підрозділів", - йдеться в указі Шевчука.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ проведе навчання в Придністров'ї.