ua en ru

Причиною звільнення членів НКРЕКП стали вимоги про прийняття нечесних рішень, - джерело

Членів Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) змушували затвердити інвестиційні програми ряду енергетичних підприємств, в яких була прописана завищена вартість обладнання. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "В НКРЕКП зайшли люди Григоришина і Фірташа".

"Конфлікт розгорівся через затвердження інвестпрограми держпідприємства НЕК "Укренерго". Підприємство провело тендер на закупівлю трансформаторів компанії ПАТ "Запоріжтрансформатор", яка належить бізнесмену Костянтину Григоришину. Після того, як експерти регулятора провели дослідження ринку трансформаторів, з'ясувалося, що "Укренерго" придбало трансформатори за завищеними в декілька разів цінами. Членів Комісії змушували це підтвердити", - повідомило джерело РБК-Україна.

Воно додало, що причиною звільнення членів Комісії Андрія Геруса і Юлії Ковалів стали вимоги про прийняття нечесних рішень, спущені зверху.

У статті наголошується, що те, що причиною кадрових ротацій є корупційний скандал, підтвердив і співробітник регулятора, який побажав залишитися неназваним.

Нагадаємо, раніше Порошенко звільнив двох членів НКРЭКУ Андрія Геруса і Юлію Ковалів.