ua en ru

Причетний до зловживань у НАЗК чиновник АПУ володіє нерухомістю на Подолі, - розслідування

Причетний до зловживань у НАЗК чиновник АПУ володіє нерухомістю на Подолі, - розслідування Фото: НАЗК

Горащенков володіє будинком площею майже 600 кв. м в елітному районі Києва

Причетний до зловживань у Національному агентстві з питань запобігання корупції чиновник Адміністрації президента Олексій Горащенков володіє елітною нерухомістю в Києві на Подолі. Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми "Схеми".

Повідомляється, що нерухомість на 591 кв. м введена в експлуатацію і фігурує в декларації Горащенкова в розділі "об'єкти незавершеного будівництва", а будинок побудовано на ділянці в історичному центрі Києва, який безоплатно отримала його дружина в 2005 році.

У той же час, журналісти стверджують, що сім'я Горащенкова проживає саме в цьому будинку. Про це, зокрема, свідчать опубліковані в соцмережах його дочок фото. За даними з відкритих джерел, будинок підключено до комунікацій і навіть має борг за електроенергію в 6,5 тис. гривень. У той же час Горащенков не йде на контакт з журналістами з даного питання.

Нагадаємо, раніше в матеріалі РБК-Україна повідомлялося, що, за словами колишньої співробітниці НАЗК, Горащенков курирував фальсифікацію результатів перевірки електронних декларацій.