ua en ru

Прибуток портів України за I квартал склав 1,125 млрд грн, - асоціація

Прибуток портів України за I квартал склав 1,125 млрд грн, - асоціація Фото: морпорти в Україні

До приватизації всіх 13 українських морпортів слід підходити по-різному

Прибуток портів України за I квартал 2015 р. склав 1 млрд 125 млн грн. Про це сьогодні під час круглого столу "Приватизація державних підприємств: що отримає бюджет і економіка України" заявив президент асоціації "Укрпорт" Юрій Крук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Експерти правильно кажуть, що від приватизації портів ми повинні отримати мінімум 35 млрд, якщо її провести так, якою вона має бути, визначена певним документом", - заявив Крук.

При цьому він також зазначив, що до приватизації всіх 13 українських державних портів слід підходити по-різному.

"Скажіть, будь ласка, а як можна приватизувати 13 морських портів - це сьогодні не вкладається в якісь рамки. Кожен порт відрізняється один від одного. Якщо говорити про, припустимо, порт "Скадовськ" - немає проблем, можна приватизувати, він працює приблизно 50/50 по нулях, немає проблем, можна завтра виставляти на приватизацію. А якщо говорити, припустимо, про порт "Південний", про який дуже багато говорять і по-різному, який на рік дає більше 500 млн гривень, тут теж є питання. Вони вибрали форму приватизації, дещо відмінну від інших портів, - це нормальне явище. Тому чи буде це концесія, чи буде якийсь інший вид приватизації - але він для кожного порту інший", - заявив Крук.

При цьому він також зазначив, що за I квартал поточного року українські морпорти принесли до держбюджету 1,125 млрд грн прибутку.

"Сьогодні порти України 1 млрд 125 млн гривень прибутку тільки дали за I квартал", - зазначив Крук.

Нагадаємо, чистий дохід ДП "Адміністрація морських портів України" в першому кварталі поточного року склав 1,7 млрд грн при запланованому показнику в 1,6 млрд грн.