ua en ru

Прибуток "Газпрому" за півроку скоротився в 11 разів

Прибуток "Газпрому" за півроку скоротився в 11 разів Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

Показники компанії могло зіпсувати зростання курсу євро по відношенню до російського рубля

Прибуток російського публічного акціонерного товариства "Газпрому" за 6 місяців 2017 року скоротився в 11 разів, пу порівнянні з таким же періодом 2016 року. Про це повідомляє російський "Інтерфакс", посилаючись на дані РСБО (Російських стандартів бухгалтерського обліку).

"Чистий прибуток головної компанії "Газпром" за перше півріччя 2017 року скотився майже до нуля - 17,376 млрд рублів - з 194,417 млрд рублів за січень-червень 2016 року, свідчать дані щоквартального звіту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, фінансові показники могло зіпсувати зростання курсу євро до російського рубля, а також проведена компанією переоцінка основних засобів, яка призвела до зростання амортизації, а отже і собівартості.

Наголошується, що "Газпром" за підсумками першого півріччя підняв оцінку видобутку за підсумками року до 453,6 млрд кубометрів газу. У попередньому щоквартальному звіті компанія вказувала оцінку видобутку 442 млрд куб. м газу. За підсумками 2016 року "Газпром" добув 419,1 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" має намір збільшити суму позову до ВАТ "Газпром" з транзитним контрактом на 5 млрд доларів.