ua en ru

Наближення до стандартів ЄС не завадить Україні торгувати з РФ, - єврокомісар

Наближення до стандартів ЄС не завадить Україні торгувати з РФ, - єврокомісар Єврокомісар Йоханнес Хан

Наближення до стандартів Європейського союзу не завадить Україні здійснювати торгівлю з Російською Федерацією. Про це заявив комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан в Брюсселі 15 квітня, передає прес-служба Єврокомісії.

"Давайте прояснимо ситуацію: Євросоюз не шукає виняткових економічних відносин з Україною, та не має. Немає нічого в нашому новому угоді, що могло б зупинити Україну продовжувати експортувати продукцію в Росію. Наближення до стандартів ЄС не завадить Україні торгувати з Росією: ЄС залишається основним торговельним партнером для Росії. Ми є найбільшим напрямом для російського експорту, і ніщо на нашій стороні не зупиняє Росію від експорту та інвестицій в Україні", - заявив Хан.

За його словами, угода про асоціацію з ЄС дозволить Україні вільно визначати свою торговельну політику.

"Україна вже має преференційні торговельні відносини з членами Євразійського економічного Союзу в рамках зони вільної торгівлі СНД. Це цілком сумісне з глибокої та всебічної зони вільної торгівлі, і немає ніякої причини, чому вони не повинні підтримуватися", - підкреслив єврокомісар.

Нагадаємо, 20-21 квітня в Брюсселі відбудуться тристоронні переговори експертів у справі Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною, в яких будуть брати участь представники ЄС, України та Росії.