ua en ru

При оформленні субсидії не буде враховуватися майно сім'ї

Згідно з постановою Кабінету міністрів "Про вдосконалення порядку надання житлових субсидій" при розрахунку субсидії не буде враховуватися майно сім'ї, яка подала запит на пільгу. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Обіцяти - не значить платити. Нова держполітика субсидій на ЖКГ може виявитися "мильною бульбашкою".

Так, розрахунок буде проводитися на підставі кількості зареєстрованих у квартирі громадян, яким нараховується плата за послуги ЖКГ, в тому числі, з урахуванням осіб, призваних для проходження строкової військової служби.

Таким чином, дана постанова знімає заборону на нарахування субсидій тим українцям, які не навчалися у загальноосвітніх, професійних і вищих навчальних закладах та не були зареєстровані у службі зайнятості.

У матеріалі зазначається, що право на субсидію також отримали доглядають за хворими дітьми (не старше 16 років) та інвалідами; орендарі житла при наявності договору; власники двох і більше транспортних засобів.

Однак, на субсидію не можуть розраховувати ті українці, які безпосередньо перед зверненням в соцслужбу придбали земельну ділянку, квартиру, автомобіль та інші товари довгострокового вжитку або оплатили ремонт квартири.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада збільшила фінансування субсидій для малозабезпечених на 12,5 млрд грн.