ua en ru

У президентському рейтингу лідирують Тимошенко, Бойко і Порошенко, - "Софія"

У президентському рейтингу лідирують Тимошенко, Бойко і Порошенко, - "Софія" Ілюстративне фото (pixabay.com)

Оприлюднені результати опитування

За голову фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді Юлію Тимошенко готові проголосувати 11% респондентів, 9,8% - за співголови "Опозиційного блоку" Юрія Бойка, а 9,5% - за діючого президента Петра Порошенка на виборах глави держави. Про це свідчать результати опитування центру соціальних досліджень "Софія".

Зокрема, за результатами, 8,5% опитаних проголосували б за лідера партії "Громадянська ініціатива" Анатолія Гриценка, 7,7% - лідера Радикальної партії Олега Ляшка, а 6,6% - співака Святослава Вакарчука.

5,2% респондентів віддали б свій голос за депутата Ради, голови партії "За життя" Вадима Рабіновича, 4,7% - лідера партії "Об'єднання "Самопоміч", мера Львова Андрія Садового, а 2,5% - лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока.

Інші кандидати набрали б менше 2% голосів, а 18,7% - не змогли відповісти.

Також респондентам задали питання, чи брали б вони участь, якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю.

40,5% опитаних заявили, що обов'язково б проголосували, 32,3% - точно не впевнені, але швидше за все проголосували б, 7,9% - швидше за все не проголосували б, 15% - не будуть голосувати, а 4,3% - не змогли відповісти.

Крім того, було поставлено питання: "за кого б ви проголосували - за досвідченого політика, який раніше обіймав керівні посади або за відомої людини, але який не має відношення до політики?". 42,7% респондентів проголосували б за досвідченого політика, 38,6% - за відому людину, а 18,7% - не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 19 по 30 квітня. Було опитано 2 016 повнолітніх мешканців в усіх областях України (на підконтрольній території) методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.