ua en ru

Президентом НААНУ обраний Василь Петриченко

Президентом Національної академії аграрних наук України (НААНУ) обраний Василь Петриченко. За відповідне рішення сьогодні на засіданні НААНУ проголосували 185 академіків. З 13 березня 2012 р. Петриченко займав посаду в.о. президента НААНУ.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, який брав участь у засіданні, відзначив важливість аграрної науки в умовах постійно зростаючого попиту на сільгосппродукцію у світі. При цьому він підкреслив важливість практичного застосування наукових знань аграріями. «Для нас принципово важливо, щоб аграрна наука була результативною, адже у світі постійно зростає попит на продовольство. Тому завдяки сприянню вітчизняної науки України використовує свій потенціал у сільському господарстві. І особливо важливо забезпечити практичне застосування наукових інновацій в сільгоспвиробництві. Так, до порад науки вже почали прислухатися великі виробники. І тепер міністерство та дорадчі служби працюють над тим, щоб дрібні та середні виробники також користувалися результатами наукових досліджень», - сказав Присяжнюк.

У свою чергу, Петриченко подякував його за увагу до питань аграрної науки з боку очолюваного ним відомства. «Ми будемо робити все для того, щоб академія відновила свій авторитет, який був сформований у попередні роки. Ми об'єднаємо наші зусилля з міністерством і зробимо все для того, щоб науку визнавали не тільки як двигун прогресу, але й реальну складову вітчизняного сільгоспвиробництва. Тому перед нами стоять дуже важливі завдання», - зазначив президент НААНУ.