ua en ru

Президентом Кенії став Ухуру Кеніатта, якого звинувачують у злочинах проти людяності

Президентом Кенії став Ухуру Кеніатта, якого Гаазький трибунал звинувачує у злочинах проти людяності.

Президентом Кенії став Ухуру Кеніатта, якого Гаазький трибунал звинувачує у злочинах проти людяності. Про це повідомляє радіо "Ехо Москви".

Вибори Президента пройшли в понеділок, але остаточні результати оголосили тільки сьогодні. Кенію тепер очолить Ухуру Кеніатта, за якого проголосували 50,03% жителів.

Якби не голоси 4 тис. виборців, другий тур був би неминучий. Глава уряду Раїла Одінга, який отримав трохи більше 43%, відмовляється визнавати ці результати, так як вважає вибори сфальсифікованими. Він готовий домагатися через суд проведення нового голосування.

Тим часом, Міжнародний кримінальний суд звинувачує Кеніатту в злочинах проти людяності. Після виборів 2007 р. він нібито був одним з організаторів заворушень, у ході яких загинули більше тисячі жителів.

Головний прокурор МКС Луїс Морено Окампо вважає, що в ході цих зіткнень Кеніатта керував діями екстремістів. Кеніатта обіцяв раніше співпрацювати з трибуналом. Слухання повинні початися вже цього літа

У ці дні в Кенії також проходили вибори в парламент і місцеві органи управління. За посаду губернатора округу Сіая боровся старший брат президента США - Малик Обама, однак за нього проголосував всього один відсоток виборців.

Читайте також: У Кенії почалося голосування на виборах Президента