ua en ru

У президента просять парламент обрати ЦВК та суддів КСУ цього тижня

У президента просять парламент обрати ЦВК та суддів КСУ цього тижня Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Порошенко також закликає ВР проголосувати за закон "Про нацбезпеку" у другому читанні

Президент України Петро Порошенко просить народних депутатів ухвалити закон "Про національну безпеку", а також наголошує на необхідності розглянути на цьому пленарному тижні питання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) та Конституційного суду (КСУ). Про це під час Погоджувальної ради заявила представник президента У Верховній Раді, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент просить розглянути на цьому тижні і кадрові питання. У першу чергу, це затвердження кандидатів до ЦВК, внесення суддів КСУ. Важливо розглянути закон про валюту. Важливо розглянути питання, пов’язані з "Чорноморнафтогазом", - додала вона.

За словами Луценко, глава держави також закликає парламент проголосувати за закон "Про нацбезпеку" у другому читанні.

"Ми маємо сприяти подальшому реформуванню сектору безпеки і оборони. Тому президент України наполягає на ухваленні закону "Про національну безпеку України", - заявила парламентар.

За словами представника президента, парламент також має розглянути зауваження до законопроекту "Про дипломатичну службу".

"Ми бачимо, що світ підтримує Україну, наші дипломати викладаються на повну. Тому президент просить прискорити розгляд накладеного вето президента України на закон "Про дипломатичну службу", розглянути ті зауваження, які президент висловив до цього законопроекту, як такі, що не відповідають Конституції", - наголосила Луценко.

Нардеп зазначила, що президент також наголошує на необхідності прискореного розгляду в комітеті законопроекту про публічні закупівлі.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що Верховна рада України почне тиждень з проекту про інтелектуальну власність, а може його завершити обранням нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК).