ua en ru

У президента прогнозують завершення створення Конституційного суду вже сьогодні

У президента прогнозують завершення створення Конституційного суду вже сьогодні Фото: Конституційний суд (РБК-Україна)

У Верховній раді знайшли двох кандидатів в члени Конституційного суду

Народні депутати планують сьогодні завершити процес створення Конституційного суду. Про це повідомила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Верховна рада має завершити процес створення Конституційного суду. Відповідно до законодавства дві кандидатури – це кандидатури, які мають бути запропоновані Верховною радою. Шляхом консенсусу і політичних перемовин таких дві кандидатури знайдені. Я думаю, що сьогодні у нас буде результативне голосування. Тобто процес створення КСУ буде завершений», - повідомила Луценко.

Нагадаємо, 17 вересня під час погоджувальної ради парламенту представник президента в парламенті Ірина Луценко сказала, що народні депутати досі не запропонували двох кандидатів на посади до оновленого Конституційного суду України.

Відзначимо, у липні спіке парламенту Андрій Парубій анонсував, що Верховна рада України повинна обрати суддів Конституційного суду. При цьому голова ВР очікував, що Рада пройде це питання без особливих труднощів, оскільки питання не таке об'ємне як оновлення Центральної виборчої комісії, однак розгляд так і не відбувся.