ua en ru

Президент Південної Кореї запропонував КНДР переговори про припинення воєнних дій

Президент Південної Кореї запропонував КНДР переговори про припинення воєнних дій Фото: прапор Південної Кореї (maxpixel.freegreatpicture)

План переговорів вже розглядається урядом

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив про те, що Сеул готовий провести переговори з КНДР про припинення військових дій. Про це повідомляє Yonhap з посиланням на заяву південнокорейського президента в Берліні.

Повідомляється, що план переговорів вже розглядається урядом.

"Ми очікуємо отримати позитивну відповідь Північної Кореї на пропозицію Сеула, спрямоване на забезпечення миру на Корейському півострові", - заявила представник представник південнокорейського Міністерства у справах об'єднання країни Чи Юджин.

Крім того, Південна Корея має намір запропонувати КНДР заходи по возз'єднанню сімей, взаємну призупинення пропагандистського мовлення, яку обидві країни ведуть через гучномовці на міждержавному кордоні.

Як повідомляєтся, президент Південної Кореї запропонував владі КНДР взаємно припинити ворожі дії вздовж кордону у зв'язку з річницею договору про перемир'я, який поклав кінець трирічної корейської війни 1953 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін у понеділок, 3 липня, під час зустрічі з екс-президентом США Бараком Обамою заявив про останній шанс для КНДР почати переговори.