ua en ru

Президент внесе в Раду проект нової Конституції до отримання висновків Венеціанської комісії, - "Удар"

Президент України Петро Порошенко внесе в Верховну Раду України проект нової Конституції України ще до отримання висновків щодо цього документу Венеціанської комісії.

Президент України Петро Порошенко внесе в Верховну Раду України проект нової Конституції України ще до отримання висновків щодо цього документу Венеціанської комісії. Про це повідомив сьогодні журналістам в Раді заступник голови фракції "Удар" Віталій Ковальчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект Конституції буде внесений Президентом (Президентом України Петром Порошенком) у парламент найближчим часом. Після того проект має розглянути Венеціанська комісія", - сказав Ковальчук.

Він не уточнив, чи нова Конституція буде прийнята цим складом Ради чи вже наступним, лише додав, що це має відбутися протягом двох сесій.

"Це питання буде вирішено після того, як законопроект буде внесено в парламент", - сказав Ковальчук.

Він додав, що питання змін до Конституції і дострокових парламентських виборів у парламенті може вирішуватися паралельно.
Ковальчук також повідомив, що "Удар" долучився до розробки проекту Конституції, який Президент планує подати у парламент.
"Ми також надали до нього свої пропозиції", - сказав він.

Нагадаємо, що між Президентом Порошенком та партією "Удар" підписана угода про співпрацю.

Крім того, як повідомив сьогодні на погоджувальній раді депутатських груп та фракцій спікер ВР Олександр Турчинов, Порошенко вже на цьому пленарному тижні може внести в Раду законопроекти щодо конституційної реформи, зокрема щодо децентралізації влади.