ua en ru

Президент УСПП закликав не нагніти катастрофічні настроїв навколо ситуації на українсько-російському кордоні

Інформація про розширення переліку "ризикованих" товарів українських експортерів не підтверджена з боку Російської Федерації, тому треба унеможливити нагнітання катастрофічних настроїв та працювати над вирішенням проблем у зовнішній торгівлі України з країнами Митного союзу. Про це заявив президент Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП), народний депутат України Анатолій Кінах, повідомила прес-служба УСПП.

На даний час, за словами президента УСПП, український експорт до Російської Федерації по низці позицій дещо ускладнений.

"Труднощі виникли у виробників труб та кондитерських виробів. В ЗМІ з'явилася також інформація про ускладнення процедур оформлення українського експорту на російському кордоні. Інформація про розширення переліку "ризикованих" вітчизняних експортерів не є підтвердженою з боку Російської Федерації. Тому нагнітання катастрофічних настроїв треба унеможливити, а толерантно працювати над вирішенням проблем у зовнішній торгівлі України з країнами Митного союзу", - заявив Кінах.

Він підкреслив, що Україна і Росія є членами Світової організації торгівлі, тому усі торгівельні суперечки мають розглядатися у відповідності до міжнародних процедур та норм.

За словами Кінаха, на даний момент завдання України полягає у тому, щоб сформувати з Росією системний діалог щодо подолання торгових труднощів і виробити дієві методи вирішення існуючих проблем.

"Потрібно толерантно й чітко виконувати взаємні зобов'язання, в тому числі ті, які діють в СОТ. В жодному разі не можна допускати напруження у двосторонніх відносинах, бо воно негативно відображається на розвитку економік обох країн", - підкреслив Кінах.

Нагадаємо, група "Метінвест" сьогодні повідомила про фінансові втрати у зв'язку з посиленням перевірок української продукції на російській митниці.

Також "Завод ім. Фрунзе" повідомив, що його вантаж застряг на українсько-російському кордоні.

За інформацією Федерації роботодавців України (ФРУ), з 00:00 години 14 серпня в профіль ризику системи управліннями ризиками Федеральної митної служби РФ додані всі без винятку українські експортери. По суті, відзначають у ФПУ, мова йде про повну зупинку українського експорту на невизначений термін, можливо місяці.