ua en ru

Президент Туреччини закликав визнати Єрусалим столицею Палестини

Президент Туреччини закликав визнати Єрусалим столицею Палестини Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Ердоган вважає, що глава США "винагородив Ізраїль за політику терору"

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав країни визнати Єрусалим столицею Палестини. Про це повідомляє Anadolu.

"Закликаю всі країни, які виступають на захист справедливості і міжнародного права, визнати Єрусалим окупованою столицею Палестинської держави", - заявив Ердоган на відкритті позачергового саміту Організації ісламської співробітництва у Стамбулі.

За словами президента Туреччини, рішення глави Сполучених Штатів Дональда Трампа про офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю є незаконним. Ердоган підкреслив, що рішенням глави Білого дому, Ізраїль фактично був винагороджений за політику терору.

"Цю нагороду Трамп особисто вручив ізраїльтянам. Незаконне рішення США підтримав лише Ізраїль, що продовжує окупацію Єрусалиму. Дякуємо всім країнам, які не визнали нелегітимне рішення. У ході переговорів, проведених з багатьма світовими лідерами, в тому числі Папою Римським, було продемонстровано рішучий підхід до теми Єрусалиму", - заявив президент Туреччини.

Крім того, Ердоган зазначив, що ісламські країни повинні зробити все можливе для того, щоб Палестинська держава була повноцінно представлено в дипломатичній сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини різко розкритикував Ізраїль на тлі протестів палестинців. Він назвав Ізраїль "державою-терористом". За словами Ердогана, сили ізраїльських поліцейських диспропорційні по відношенню до палестинським протестувальникам.