ua en ru

Президент Словаччини доручить екс-прем'єру Фіцо формувати уряд

Президент Словаччини доручить екс-прем'єру Фіцо формувати уряд Фото: Роберт Фіцо має сформувати новий уряд

Кіска проводить консультації з лідерами 8 основних політичних партій

Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що доручить формування нового уряду країни колишньому прем'єр-міністру Роберту Фіцо. Про це повідомляє ВВС Україна.

Партія Фіцо "Курс - соціальна демократія" перемогла на парламентських виборах минулої суботи, але, набравши 28,6% голосів, втратила більшість мандатів.

Кіска проводить консультації з лідерами восьми основних політичних партій - за винятком голови ультраправої Народної партії "Наша Словаччина" Маріана Котлеби.

Президент Кіска назвав політичну ситуацію у Словаччині після виборів "складною". За його словами, він "уже завтра" попросить Фіцо сформувати уряд на основі коаліції більшості.

Фіцо, лівий політик націоналістичного спрямування, йшов на вибори з обіцянками не погоджуватися на квоти Євросоюзу з прийому мігрантів. Він заявляв, що мусульмани ніколи не зможуть інтегруватися в католицьку громаду Словаччини.

Влада Словаччини торік прийняла 330 заяв на надання притулку мігрантам.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Словаччині перемогла лівоцентристська партія Роберта Фіцо "Курс - соціальна демократія" (Smer).