ua en ru

Президент дозволив членам сім'ї засудженого клопотати про його помилування

Президент дозволив членам сім'ї засудженого клопотати про його помилування Фото: Порошенко дозволив членам сім'ї засудженого клопотати про його помилування

Порошенко розширив перелік осіб, які мають право подавати клопотання про помилування засудженого

Президент України Петро Порошенко розширив перелік осіб, які мають право подавати клопотання про помилування засудженого, включивши в нього захисників, членів сім'ї, членів комісії при президентові з питань помилування та уповноважених у сфері прав людини. Про це свідчить указ голови держави №211 від 14 травня 2016 року.

Так, згідно з указом, клопотання має право подати особа, яка є захисником, одним з батьків, дружиною (чоловіком), дитиною, іншим членом сім'ї, законним представником засудженого.


У виняткових випадках при наявності надзвичайних обставин клопотання про помилування також може бути подано головою або іншим членом комісії з помилування, уповноваженим ВРУ з прав людини, уповноваженим президента з прав дитини, уповноваженим президента з прав людей з інвалідністю, уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу.

Нагадаємо, раніше Порошенко помилував 17 осіб, засуджених судами України. Відповідний указ №67/ 2016 він підписав 25 лютого.