ua en ru

Президент запропонував Яценюку посаду прем'єр-міністра, - Лукаш

Президент України Віктор Янукович запропонував лідеру фракції "Батьківщини" Арсенію Яценюку посаду прем'єра-міністра.

Президент України Віктор Янукович запропонував лідеру фракції "Батьківщини" Арсенію Яценюку посаду прем'єра-міністра. Про це за підсумками зустрічі з опозицією заявила міністр юстиції Олена Лукаш, передає прес-служба глави держави.

"Для забезпечення широкого суспільного діалогу Президентом України викликаний на публічні дебати Віталій Кличко, на які той дав свою згоду. Також Президентом України запропоновано посаду прем'єр-міністра України Арсенію Петровичу Яценюку. У разі згоди останнього зайняти пост прем'єр-міністра України Президентом України буде прийнято рішення про відставку уряду. Посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань Президентом України запропоновано Віталію Кличку. Президент України переконаний, що спільна робота разом з опозицією допоможе державі об'єднатися і провести необхідні реформи для держави і суспільства. Президент України в черговий раз висловив співчуття з приводу трагічних випадків, поранень, жертв конфліктів останніх днів і наголосив на неприпустимості насильства. Ми засуджуємо всі радикальні сценарії та їх наслідки. Переговори будуть продовжуватися за домовленістю сторін", - розповіла Лукаш.

Лідеру фракції "Удар" Віталію Кличко Президент Віктор Янукович запропонував пост віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань.

Зазначимо, що під час переговорів лідерів опозиції з Президентом досягнуто згоду щодо зміни Конституції. Про це після переговорів заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов. За його словами, також було заявлено про готовність внести зміни до низки законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня.