ua en ru

Президент пропонує Раде ратифікувати угоду з ЄІБ про 400 млн євро кредиту

Президент пропонує Раде ратифікувати угоду з ЄІБ про 400 млн євро кредиту Фото: Порошенко пропонує ратифікувати угоду щодо кредиту від ЄІБ

Кредит виділяється на проекти в АПК

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про виділення 400 млн євро кредиту. Відповідний законопроект №0106 був зареєстрований в парламенті 28 липня 2016 року.

Зокрема, кредит від ЄІБ буде надано на фінансування проекту "Основний кредит для аграрної галузі - Україна". Його термін - 12 років з чотирирічним пільговим періодом. Відзначається, що кредит буде виплачуватися траншами, сума кожного з них становитиме мінімум 10 млн євро.

Угода була підписана 28 грудня 2015 року.


Відзначимо, що кошти кредиту від ЄІБ планується направити на реалізацію проектів у сфері вирощування зернових і олійних культур, модернізації рибного господарства і аквакультури в Україні.

Так, Міністерство аграрної політики, Міністерство фінансів (що виступає позичальником кредиту) і ПАТ "Укрексімбанк" здійснюватимуть відбір проектів та моніторинг їх практичної реалізації.

Нагадаємо, Державний експортно-імпортний банк України ( "Укрексімбанк") стане агентом Мінфіну в частині розподілу 400 млн євро, залучених у ЄІБ.