ua en ru

Президент Польщі призначив прем'єром Єву Копач

Президент Польщі Броніслав Коморовський призначив Єву Копач на посаду прем'єра країни.

Президент Польщі Броніслав Коморовський призначив Єву Копач на посаду прем'єра країни. Про це повідомляє "Польське радіо".

Як відзначається, під час урочистостей в Бельведерском палаці у Варшаві Копач сказала, що їй вдалося переконати главу держави довірити їй створення нового уряду, а нині політик спробує схилити мільйони поляків до свого кабінету міністрів.

"Це буде хороше уряд", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що Президент Польщі Броніслав Коморовський 15 вересня доручить створення уряду Єві Копач, тим самим призначивши її новим прем'єром.

При цьому через тиждень, 22 вересня, польський Президент скличе Раду міністрів.

Копач (1956 року народження) - польський політик і депутат Сейму. Вона є чинним маршалом Сейму Польщі з листопада 2011 (перша жінка, яка зайняла цей пост). До цього вона була міністром охорони здоров'я з листопада 2007 р. Член політичної партії "Громадянська платформа" з 2001 р. До приходу в політику була педіатром і лікарем загальної практики.

Нагадаємо, 9 вересня 2014 р. польський прем'єр Дональд Туск подав у відставку у зв'язку з його обранням на пост голови Європейської ради 30 серпня на саміті ЄС у Брюсселі.

За польською Конституцією відставка прем'єр-міністра тягне за собою відставку всього уряду.