ua en ru

Президент Польщі Коморовський зустрівся в Києві з Януковичем і українською опозицією

Президент Польщі Броніслав Коморовський прибув у Київ на фінальний матч Євро-2012, який відбудеться сьогодні, 1 червня. В рамках візиту він поспілкувався з представниками української опозиції Аресением Яценюком ("Фронт змін"), Віталієм Кличком ("Удар"), Борисом Тарасюком ("Народний рух України") і Анатолієм Гриценком ("Громадянська позиція"), передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, в ході зустрічі обговорювалася необхідність запобігання фальсифікацій на парламентських виборах в Україні.

"Звичайно, мова йшла про демократичність виборів. Мова йшла про український європейський вибір, про політичні переслідування в Україні, і як знайти вихід із цієї ситуації. Ми чітко вказали, що для нас пріоритет №1 - це чесні вибори... Якщо вибори будуть недемократичні, то це шлях до другої Білорусі... Наші європейські партнери підтримують нас у цьому", - зазначив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

Після цього Коморовський зустрівся з Президентом України Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, на початку червня Коморовський заявив, що Україна отримає можливість підписати і ратифікувати угоду про асоціацію з ЄС за умови демократичних і вільних парламентських виборів восени 2012 р.