ua en ru

Президент підписав Закон щодо перерозподілу коштів на відновлення Донбасу

Президент підписав Закон щодо перерозподілу коштів на відновлення Донбасу Фото: закон

Закон дозволяє Донецькій і Луганській областях використовувати кошти з місцевих бюджетів пунктів, що знаходяться на окупованих територіях

Президент підписав закон України "Про внесення змін до пункту 24 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України" від 6 жовтня 2015 року № 714-VIII. Про це передає прес-служба Президента.

"Цим законом нормується можливість використання залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, які знаходяться на окупованих територіях, на відновлення об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури, житлового фонду та систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх зміст, на території Донецької і Луганської областей, а також на соціально-економічний розвиток відповідних регіонів шляхом тимчасового залучення таких коштів та їх спрямування у вигляді субвенції обласним бюджетам відповідно Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як наголошується, закон дозволить забезпечити ефективне використання наявних фінансових ресурсів і сприятиме якнайшвидшому відновленню пошкоджених або зруйнованих під час проведення антитерористичної операції об'єктів інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності на території Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон № 715-УІІІ "ПРО внесення змін до статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту сімей Небесної Сотні", прийнятий Верховною Радою України 6 жовтня 2015 року.