ua en ru

Президент ПАРЄ шкодує про рішення Держдуми РФ призупинити свою діяльність в організації

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер шкодує про рішення Держдуми Російської Федерації призупинити свою діяльність у організації.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер шкодує про рішення Держдуми Російської Федерації призупинити свою діяльність у організації. Про це вона заявила сьогодні на конференції міністрів у Відні, передає прес-служба асамблеї.

Вона нагадала, що, хоча ПАРЄ і обмежила деякі права російської делегації в організації, це не зупиняє її членство, таким чином, забезпечуючи постійний діалог та участь в іншій роботі асамблеї.

"Тому я шкодую у зв'язку з подальшим рішенням Державної Думи РФ призупинити "свою подальшу конструктивну участь у діяльності ПАРЄ", - заявила Брассер.

При цьому Президент ПАРЄ зазначила, що якби його попросили назвати три пріоритети Ради Європи на сьогоднішній день, вона б відповіла: "Україна, Україна і Україна".

Відзначимо, 18 квітня депутати Держдуми прийняли заяву про неможливість відновлення діалогу в рамках ПАРЄ, поки відносно Росії діють санкції.

Нагадаємо, 10 квітня ПАРЄ прийняла резолюцію, якою позбавила Російську Федерацію права голосу в асамблеї до кінця 2014 р з-за дій РФ щодо України.

Крім того, Росія позбавлена права брати участь у наглядових та моніторингових місіях, у виборах керівних органів асамблеї та суддів, участі в робочих органах асамблеї.

Асамблея внесла поправку в резолюцію, якою залишила за собою право анулювати повноваження російської делегації, якщо РФ не піде на деэскалацию конфлікту і не відмовиться від анексії Криму.

Водночас ПАРЄ відхилила поправку про повне позбавлення повноважень російської делегації.