ua en ru

Президент ПАРЄ закликала Турчинова і Наришкіна гарантувати співпрацю в розслідуванні аварії лайнера

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер сьогодні, 22 липня 2014 р., закликала спікера Верховної Ради України Олександра Турчинова і спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна гарантувати співпрацю парламентів двох країн і всіх відповідальних органів у розслідуванні катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній" в Східній Україні.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анна Брассер сьогодні, 22 липня 2014 р., закликала спікера Верховної Ради України Олександра Турчинова і спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна гарантувати співпрацю парламентів двох країн і всіх відповідальних органів у розслідуванні катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній" в Східній Україні. Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

Брассер закликала до якнайшвидшого запуску міжнародного розслідування катастрофи лайнера.

"Вкрай важливо зробити все можливе для того, щоб визначити точні обставини цієї аварії, а також відповідальних", - підкреслила вона у своєму письмовому зверненні до глав парламентів України і Росії, закликавши їх також вплинути на компетентні органи з метою прискорення репатріації тел.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 192 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 44 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджує, що літак збили бойовики. Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.