ua en ru

Президент ПА НАТО заявила, що питання України залишається пріоритетним

Президент ПА НАТО заявила, що питання України залишається пріоритетним Фото: Раса Юкнявічєнє (iportal.rada.gov.ua)

Президент ПА НАТО запевнила у всебічній підтримці України і поглибленні подальшої співпраці

Президент Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічєнє заявила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Про це вона сказала під час зустрічі з головою Верховної ради Андрієм Парубієм, передає РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Ради.

Зокрема, Парубій привітав її із нещодавнім призначенням на цю посаду. Він нагадав, наскільки "відчайдушною і сильною була підтримка" України з боку Юнкявічєнє під час її перебування на різних посадах.

"Раса Юкнявічєнє висловила глибоке розуміння ситуації в Україні та відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Окрім, того вона відзначила важливість внесених змін до Конституції України, які закріпили євроатлантичні прагнення українського народу", - сказано у повідомленні.

Крім того, президент ПА НАТО запевнила у всебічній підтримці України і поглибленні подальшої співпраці.

"Для нас важливо мати тісні відносини. Співпраця з Україною є одним з пріоритетів Парламентської асамблеї", - наголосила вона і підкреслила важливість не лише набуття членства в НАТО, але й зробити незворотнім цей процес також.

У свою чергу спікер ВР зазначив, що для України зараз дуже важлива сильна підтримка з боку ПА НАТО, "адже для України це один з ключових пріоритетів зовнішньої політики".

"Цей пріоритет ми закріпили декілька років тому на законодавчому рівні. А декілька тижнів тому розпочали процес внесення цього положення до Конституції України - положення про вступ України в НАТО", - сказав Парубій.

Нагадаємо, Україна звернулася до новообраного президенту Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу (ПА НАТО) з проханням "вплинути на Угорщину".

Як писало РБК-Україна раніше, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт продовжить блокувати Комісію Україна-НАТО на рівні міністрів.