ua en ru

Президент нагородив воїнів, що боролися на Донбасі

Президент нагородив воїнів, що боролися на Донбасі Фото: президент України Петро Порошенко (прес-служба Президента України)

Порошенко підписав указ про нагородження воїнів 108

26 лютого, президент Петро Порошенко підписав Указ "Про відзначення державними нагородами України" воїнів, які билися на Донбасі. Про цьому повідомленні прес-служби президента України.

Зокрема, як йдеться у повідомленні за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку нагороджено 108 воїнів.

Високих державних нагород удостоєні 105 військовослужбовців Збройних Сил України, з яких 43 посмертно і 62 поранених, а також два співробітника Міністерства внутрішніх справ України (посмертно) і один поранений військовослужбовець Національної гвардії України.

Також повідомляється, що бійці, відзначені орденами "Богдана Хмельницького" та "За мужність" III ступеня, медалями "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни", брали участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр соціальної політики Андрій Рева представив законопроект про підвищення пенсій військовослужбовцям на засіданні фракції "Блок Петра Порошенка".