ua en ru

Президент Литви заявила про підтримку боротьби з корупцією в Україні

Президент Литви заявила про підтримку боротьби з корупцією в Україні Фото: Даля Грибаускайте (фото: lrp.lt)

Грибаускайте заявила, що ЄС та Литва підтримують боротьбу з корупцією в Україні

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила про підтримку боротьби з корупцією в Україні. Про це вона сказала у ході зустрічі з президентом України Петром Порошенко у Вільнюсі.

"ЄС та Литва підтримують боротьбу з корупцією в Україні", - заявила вона.

Крім того, Грибаускайте зазначила, що правоохоронці не повинні використовувати інформацію в політичних цілях.

"Правоохоронні органи не повинні використовувати інформацію в політичних цілях і не мають займатися політикою", - додала вона.

Вдячний @Dalia Grybauskaitė за змістовні та конструктивні переговори. Українсько-литовське стратегічне співробітництво залишається міцним та наповненим конкретним практичним змістом. Рішення Литви щодо передачі Україні семи цифрових ретрансляторів для посилення наших інформаційних можливостей на Донбасі - чудовий приклад підтримки Литви у протидії російській пропаганді. Вдячний за цю важливу допомогу. Також ми продовжуємо активну взаємодію з Литовською Республікою щодо реформування оборонного сектору України у відповідності до стандартів НАТО. Вітаю укладені сьогодні домовленості про поглиблення співробітництва між Міністерствами енергетики наших країн, у міграційній та сфері соціального забезпечення.

Опубліковано Петром Порошенком 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні у Вільнюсі проходить зустріч Порошенка та Грибаускайте. Глави держав провели переговори віч-на-віч після чого заплановане десяте засідання Ради президентів України та Литви. За результатами засідання буде підписано низку документів про двостороннє співробітництво.

Зазначимо, Порошенко перебуває у Литві з робочим візитом. У рамках заходу планується обговорення питань двостороннього співробітництва у політичній, торговельно-економічній та енергетичній сферах.