ua en ru

Президент Латвії вважає, що через загрозу РФ присутність НАТО в Європі необхідно посилити

Президент Латвії вважає, що через загрозу РФ присутність НАТО в Європі необхідно посилити Фото: Раймонд Вейоніс (president.lv)

На думку Вейоніса, НАТО повинен вийти на діалог з РФ

Президент Латвійської Республіки Раймонд Вейоніс вважає, що через загрозу Російської Федерації (РФ) присутність Північноатлантичного Альянсу (НАТО) в Європі необхідно посилити. Про це повідомляє Delfi.

"Коли Латвія приєдналася до НАТО, ми вважали, що гарантували свою безпеку в найближчому майбутньому, однак сталося протилежне - війна в Грузії, анексія Криму в України. Росія показала, що готова застосувати силу для досягнення своїх політичних цілей", - заявив Вейонис.

За його словами, через це збільшення присутності союзників у Польщі та країнах Балтії є важливим гарантом стабільності в регіоні.

Крім того, глава Латвії додав, що НАТО необхідно шукати можливості діалогу з Росією. На його думку, діалог важливий, щоб не виникало нової напруженості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО надасть Україні підтримку при створенні ефективної системи реабілітації ветеранів антитерористичної операції.