ua en ru

Президент Казахстану розпорядився почати використовувати резерви нацфонду

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розпорядився почати використовувати резерви національного фонду країни, куди йшли кошти від видобутку і продажу сировини.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розпорядився почати використовувати резерви національного фонду країни, куди йшли кошти від видобутку і продажу сировини. Про це він сказав у своєму посланні до народу Казахстану, передає прес-служба Президента.

"Всі ці роки доходи від видобутку сировини і його продажу ми відкладали до Нацфонду. Настав момент для використання його резервів", - заявив Назарбаєв.

Так, казахський лідер доручив уряду країни використовувати кошти з національного фонду в розмірі 500 млрд тенге.

"Доручаю забезпечити в 2015 р. додаткову капіталізацію Фонду проблемних кредитів у розмірі 250 млрд тенге", - зазначив Назарбаєв.

За його словами, стрижнем нової економічної політики Казахстану стане план інфраструктурного розвитку.

"Ми зобов'язані створити таку транспортну мережу, щоб від Астани у всі сторони розходилися авто, ж/д та авіаційні магістралі", - додав Назарбаєв.

Також він розпорядився в 2015 р. виділити 29 млрд тенге для збільшення потенціалу аеропорту Астани на нового терміналу та реконструкцію злітно-посадкової смуги.

"Необхідно побудувати високовольтні лінії "Екібастуз-Сімей-Усть-Каменогорськ" і "Сімей-Актогай-Талдикорган-Алмати. Це дозволить створити збалансоване енергозабезпечення казахстанськими електростанціями усіх регіонів країни ", - заявив Президент.

Нагадаємо, в жовтні Казахстан став 52-м членом ASEM (Asia-Europe Meeting).