ua en ru

Президент Хорватії бойкотуватиме саміт в Ялті

Президент Хорватії Іво Йосипович вирішив утриматися від участі в саміті країн Центральної і Східної Європи в Ялті, щоб висловити протест проти порушень прав людини в Україні. Про це повідомляє радіо "Свобода".

"Враховуючи обставини, що свідчать про порушення прав людини в Україні, Іво Йосипович вирішив не їхати на саміт", - йдеться в повідомленні канцелярії Президента Хорватії, яке цитують інформагенції.

Наприкінці квітня в Мністерстві закордонних справ України заявили, що кілька президентів європейських країн завчасно повідомили українській стороні, що не візьмуть участі в саміті з різних причин.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин повідомляв тоді про неучасть Президентів Німеччини, Чехії, Словенії, Австрії та Італії, а також імовірну відмову Президента Естонії. Про хорватського лідера в цьому контексті тоді не йшлося.

Потім стало відомо, що до Ялти не приїде Президент Естонії Тоомас Гендрик Ільвес, який віддав перевагу іншому міжнародному заходу, а також Президент Болгарії Росен Плевнелієв.