ua en ru

Президент Німеччини занепокоєний відчуженням Росії від Заходу

Президент Німеччини занепокоєний відчуженням Росії від Заходу Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр (OSCE/Micky Kroell)

На сьогодні не лишилося практично жодного "підґрунтя для довіри" між РФ і Заходом

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив занепокоєння через нинішній напружений стан відносин між Росією та країнами Заходу. Про це повідомляє DW.

Зокрема Штайнмаєр визнав, що теперішнє "нестримне відчуження" між Росією та Заходом - підстава для серйозної стурбованості.

На сьогодні не лишилося практично жодного "підґрунтя для довіри" між РФ та Заходом, зазначив президент ФРН, назвавши головним завданням для відповідальних політиків протидію цьому відчуженню.

Штайнмаєр також закликав не припиняти дипломатичних зусиль задля пошуку виходу з нинішньої ситуації.

"Незалежно від Путіна, ми не маємо оголошувати всю Росію, країну і людей, ворогами", - вважає президент Німеччини.

Попри те, що зараз Росія є "складним" сусідом, країнам Заходу не варто допускати домінування "апокаліптичних настроїв" у відносинах із РФ, зауважив глава ФРН.

Щодо політики ЄС до Росії, то саме на уряд Німеччини покладається велика відповідальність у питанні збереження єдності та готовності Євросоюзу до дій, констатував Штайнмаєр.

Він наголосив, що треба постійно вказувати Кремлю на "наслідки його дій для європейсько-російських відносин". До останнього пункту належать і запроваджені у відповідь на анексію Криму та початок конфлікту на Донбасі санкції. Втім, ЄС слід намагатися переконати російське керівництво і шляхом "прямого діалогу", ввважає Штайнмаєр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США мають намір ввести нові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Сирії.