ua en ru

Президент Філіппін заявив про намір закрити гірничодобувний сектор

Президент Філіппін заявив про намір закрити гірничодобувний сектор Фото: Родріго Дутерте (flickr.com/worldeconomicforum)

Родріго Дутерте заявив, що захист навколишнього середовища має бути пріоритетом

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що хоче припинити експорт мінеральних ресурсів і закрити гірничодобувний сектор, у випадку, якщо шкоди довкіллю продовжиться. Про це повідомляє Reuters.

"Захист навколишнього середовища повинна бути пріоритетним завданням перед видобуванням корисних копалин і всіма іншими видами діяльності, які негативно позначаються на тому чи іншому. Ця політика не підлягає обговоренню", - заявив Дутерте.

Також Дутербе зазначив, що, якщо гірничодобувний сектор закриється, шахтарям будуть платити компенсацію "до самої смерті".

Зазначено, що за даними Бюро хв і геофізичних досліджень, Філіппіни є найбільшим у світі постачальником нікелевої руди, а також серед найбільших виробників міді і золота. Тим не менш, сектор вносить менше 1 відсотка в економіку країни.

Нагадаємо, 19 липня на Філіппінах бойовики напали на охорону президента країни Родріго Дутерте, в результаті чого четверо членів філіппінської президентської гвардії отримали поранення.